#

2plusz1 Party Zenekar és Esküvői Zenekar

2plusz1 Party Zenekar és Esküvői Zenekar body 01

A 2plusz1 Party és Esküvő zenekar az ezredforuló derekán alakult, 2 jóbarát Viktor és Máté alapító honatyák elgondolása alapján, akik szerettek volna egy felhőtlen és vidám zenei formációt létrehozni, ami csak és kizárólag a zene szeretetéről és élvezetéről szól. Korábban számos Party Zenekar és Esküvői Zenekar jeles tagjaként komoly ökológiai lábnyomot hagytak maguk mögött. Ezekből a tapasztalatokból merítve és mélyen a génjeikben örökölt ősi tudást házasítva 4 alap tételre építve hozták létre eme új formációt:
(1) Élvezd a zenét!
Fontos, hogy szeresd, amit csinálsz, amit együtt csinálunk, élvezd a zenekarral az együttlétet! Ha Te élvezed a zenét, amit játszol és játszunk, az már fél siker, akkor várhatóan a közönséged is!

"Én nem hittem el, hogy ezt ti játszátok élőben! Elképesztő jók voltatok és olyan bulit csináltatok, hogy az egész násznép, minden korosztály elképedt, még a nagyszüleim is! A mi esküvőnkre is ti fogtok jönni, ez már biztos!"
Bognár Zsófi
(2016, Budapest)
(2) Improvizálj!
Mindegy hol játszunk, mik vagyunk. Ha Esküvői zenekar, ha Party Zenekar a lényeg az, hogy adj ki magadból minden zeneiséget, amit csak tudsz! Szabadulj fel, engedd ki a palackból a dzsint! Ettől lesz fergeteges a buli!
(3) "Csinálj, amit akarsz!"
Persze lehetünk "kócos kis ördögök", de egy csapatként! Pörögjünk arcon, legyen zsibbadás és ösznépi jamboree, de maradj a zenében! A zeneiség, az összhangzás a harmónia az, amit nem törhetünk meg! Ha jól szól, akkor azt játszol, amit csak akarsz!
(4) Élőben!
A gépek, a számítógép meghatárózóvá váltak a zenében is. Használjuk mi is nagy előszeretettel, de csak a hangzás fokozásához, a hangulat megteremtéséhez. De minden, ami szól élőben szól, belőlünk jön, ott, abban a pillanatban születik! Így születik az a különleges varázs, ami csak és kizárólag az ottani közönségnek szól, megismételhetetlenül!

2plusz1 Party Zenekar és Eskuvoi Zenekar body 02

A zenekarban számos tapasztalt vendégzenész megfordult és megfordul folyamatosan ma is, illetve az aktív tagok is számtalan más zenekarban a híresebbektől a kevésbé ismertebb réteg-zenei stílusokig játszottak (Homonyik Sándor, Rúzsa Magdi, Tóth Vera) és játszanak a mai napig is, akár, mint vendég zenész, akár mint aktív tag vagy co-produkció. És ez nem csak Esküvői Zenekar vagy Party és Rendezvényzenekar, de jazz band, acapella sőt lehet akár szinfonikus zenekar is. A különféle formációk, stílusok és a sokrétű tapasztalat adja azt a széles repertoár-spektrumot, amit a zenekarunk lefed és játszik, gyakorlatilag válogatás nélkül. A 2plusz1 Party Zenekar és Esküvői Zenekar hallatja magát bálokon, céges rendezvényeken, esküvő zenekarként vidéken, de lehet az falu-nap vagy akár óvodai mikulás ünnepség is. Mindennemű és életkorú élő zenét hallani vágyó közönség előtt szívesen játszunk, akár még egy belvárosi bérház házibuliján is.

"Szeretnénk elmesélni Nektek valamit, amit a Nosztagia Étterem tulajdonosa mondott nekünk, amikor az esküvőről beszélgettünk utólag: "Tudjátok Gyerekek, itt sok zenész és zenekar megfordult már az elmúlt években. De (bár nem értek ehhez, fülem azért nekem is van) a Ti zenekarotok volt messze a legképzettebb csapat, akikkel eddigi pályám során találkoztam!" Illetve a másik teremből egy pár odajött hozzánk az este folyamán a folyosón, és ezt mondta: "Szerinted az ciki lenne, ha átlógnánk Hozzátok? Annyival jobb Nálatok a zene..." Gondoltam megosztom Veletek, mennyire szerettük (és ezek szerint mások is) amit a hangszerekkel, mikrofonnal műveltetek ;) <3 Reméljük, találkozunk még!"
Puszi: Eszter és István
(2017, Kistarcsa)
2plusz1 Party Zenekar és Esküvői Zenekar body 03

Nem hisszük, tudjuk hogy miden zenében megtalálható a szépség. Ezen elvet követve szokta elvállalni a Party Zenekar a bulikra az újabb számok betanulását is kérésre. A Zenekar repertoárjában megtalálható szinte minden féle stílusú zene az örökzöld külföldi és magyar slágerektől kezdve, a pop-rock, gospel-en es lírai darabokon át a klasszikus keringő, rap, metál mulatós vagy lakodalmas zenéig szinte minden. Igen, igény esetén akár lakodalmas zenét is játszunk, bár igaz olykor erősen a saját képükre formálva, teletűzdelve jazz harmóniákkal, de természetesen nem szem elől tévesztve a hallgatóság igényeit. A Party Zenekar fő profilja a rendezvények, bálok, céges partik, és nyaranta számos esküvő, lakodalmon, illetve örömmel lépünk fel iskolákban és más, akár karitatív jellegű rendezvényeken (korábban: iskolai mikulásünnepség, programozói verseny) is.

"Srácok én ilyen jó céges bulin még nem voltam! Valami elképesztő fergeteges hangulatot varázsoltatok! Érdemes volt megfogadni a barátom tanácsát, most már értem, miért volt oda értetek annyira az esküvőjén! Olyan átéléssel, olyan elemi erővel, lelkesedéssel játszottatok végig, hogy mindekit magával ragadott! Nagyon köszönjük!"
Váradi Zoltán és csapata
(2015, Budapest)
2plusz1 Party Zenekar és Esküvő Zenekar body 04

Alapvetően 5 fős felállásban játszunk, de a Party és Eskövő Zenekar számtalan esetben zenél együtt rezes (trombita, szaxofon, harsona, tuba) és vonós (hegedű, cselló, stb.), illetve egészülünk ki akár ütős (konga, kahon, stb.) hangszerekkel is. Zenekarunk örömmel tesz eleget különleges kéréseknek is. (Élő tangóharmonika-ének háttérzene állófogadáson vagy esküvőn; bárzongora, templomi mise, templomi bevonuló orgona-ének-hangszeres zenei játék, stb.) Ez az Esküvő Zenekar és Party Zenekar nem az a Buli- vagy Rendezvényzenekar, amelyiket csak az anyagiak hajtják. Mi a kölcsönös szimpátiára és elégedettségre építünk. Csak akkor vállalunk el fellépést, amikor úgy érezzük, hogy minden fél számára nem csak elfogadható, de előnyös megállapodás születik.

Még nagyon sok esküvő vár ránk és rengeteg buli. Remélem kedves megrendelő, hogy Neked is elnyerte tetszésedet a zenekar. Ha bármi kérdésed lenne, keress elérhetőségeink bármelyikén!

Böbe

Böbe picibe

1979-ben születtem, nagy múltú zeneszerető családba, ahol már korán feltűnt erős kötődésem az énekléshez. Már az óvodában csoportról-csoportra "cipeltek" szüleim énekelni, szórakoztatni. Már kisiskolás koromtól beírattak zeneiskolába, s innentől egy csapásra a színpad lett az életem. Kesőbb zenetanárom - akire a mai napig hálásan gondolok - meglátta bennem a zenei "X"-et és a tanácsára egy budapesti Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdtem opera tanszakon képezni a hangomat. Később inkább a könnyűzene felé húzott a szívem, így kerültem végül Sík Olga néni mellé, énekhang formáló kezei közé. Az Ő oldalán megtaláltam önmagamat. Számos magyar és külföldi produkcióban dolgoztam énekesnőként, végül kisebb kitérő után régi barátom meghívott a 2plusz1 Party és Esküvő zenekar csapatába, amire én azonnal és örömmel igen-t mondtam.


Bandi

Bandi picibe

1979.10.16., Budapest. 9 évesen kezdtem el dobos pályafutásom. Egy zenekari próba alkalmával a Queen Hammer To Fall című nótáját doboltam el úgy, hogy előtte Karai Peti dobos barátom eljátszotta a dalt, majd legnagyobb meglepetésemre én magam is...Következő év (1990) nyarán Balatonvilágoson ültem a dobokhoz első ízben közönség előtt. Azóta eltelt 20 év alatt autodidakta módon folytattam dobos "tanulmányaimat" és fejlesztettem magam. Zenei stílusom meghatározó zenekaraként említem a Queent, Rush-t, Dream Theater-t, Stinget. Magyar előadók közül a Tátrai Bandet és az LGT-t sorolnám ide. Abszolút kedvenceim Neil Peart, Roger Taylor és Mike Portnoy. Az rengeteg party és esküvői zenekarban megfordultam, gyakorlatilag 1992-től folyamatosan játszom különböző buli, party, esküvő és rendezvényzenekarokkal. 1993-tól a Pub, a Keresztutak, a Zöld Csillag és a szívemnek igen kedves Progressive Story zenekarokkal töltöttem több évet. A Smile Showtime Banddel egy balatoni túrné alkalmával zenélhettem. Illetve játszottamaz Edda 2013-as túrnéján az előzenekar dobosaként is mintegy negyven helyszínen. Még a kezdetek idején fontosnak tartottam a virtuózitást és a dobos pozíció előtérbe helyezését, azonban az idő előrehaladtával ez megváltozott. Megtanultam előtérbe helyezni azt a zenei alázatot, melynek révén a komplex zenekari munka és dinamizmus, a tagokkal való együvé válás fontossága kerül előtérbe. A 2plusz1 Party és Esküvő zenekar élő produkcióinak sikere is ebben rejlik, legalábbis nagyban hozzájárul az élő előadások varázsához a tagok közti egyensúly, harmónia és zeneiségünk közös síkon való gondolkodása.


Máté

Mate picibe

1987-ben születtem, Budapesten. Zeneszerző, hangszerelő, zongorista vagyok. Konzervatóriumban klasszikus zeneszerzést, szaxofont, nagybőgőt és szolfézs-zeneelmélet, karvezetést tanultam. Majd a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia alkotóművészet és muzikológia-jazz-zeneszerzés szakját, illetve a karnagyképzőt végzetem el. Jelenleg musicalek színpadra állításával, hangszerelésével is foglalkozom.(pl: Shrek, Passió Hegedős a háztetőn).

Megszámlálhatatlan sok Party zenekar és Esküvői zenekar billentyűseként az országon belül szinte bárhol találkozhatott velem a nagyközönség, sőt egy-egy rendezvényzenekar tagjaként, számos külfüldi színpadon, fesztiválon is jártam.


Viktor

Viktor picibe

1977.09.23-án születtem. Gyermekkorom óta szerettem énekelni. Édesanyám és nagymamám zenei szeretetét örököltem. Általános iskolában anyukám unszolására kezdtem el hangszeren, zongorán tanulni, bár ekkor még a barátok és a foci erőteljesen elvonták a figyelmemet. Zenei tanulmányaimat számos zeneiskolai intézményben aktívan folytattam egészen az egyetemi évek közepéig. Ekkor kezdtem el jobban érdeklődni a színpadi éneklés iránt. Az "nagy" áttörést egy újságban elcsípett hirdetés hozta. Egy party zenekar rendhagyó módon intézte a felvételt. Meghallgatás gyanánt egy karaoke bárban életemben először fellépve elsőként kellett elénekelnem a "Stand by me" című híres dalt. Felvettek. Ezzel útnak is indult énekesi és zenekari pályám. Első diplomámat a BME villamosmérnöki karán már számos gólyabál, falunap, esküvő, lakodalom, bál, céges rendezvény és további esküvői és party zenekarokban szerzett élményekkel magam mögött szereztem meg. Néhány, számos más külföldi országban nem zenei, hanem a szakmámban eltöltött év után tértem vissza Magyarországra és régi jó barátomhoz, korábbi zenekari kollégámhoz Mátéhoz, akivel 2003-ban közösen megalapítottuk a 2plusz1 zenekart. A név "keresztanyja" a "3+2" zenekar volt, ami bár viccnek indult és ezért később többször meg is akartunk változtatni, de az végül "nem hagyta magát". Önálló életre kelve végül úgy szívünkhöz nőtt, hogy mára elválaszthatatlanok lettünk, így lettünk és maradunk 2plusz1 Party és Esküvő zenekar.


Zsolesz

Zsolesz picibe

1987.05.07-én születtem Szegeden. Első zenei élményeim a gimnáziumi évekhez köthetőek, amikor barátaimmal létrehoztuk első zenekarunkat, melyekkel már koncerteket is adtunk. Az egyetemi években egyre több szegedi formációban, party zenekarban fordultam meg, majd 2008-ban elhagytam szülővárosomat, és Budapestre költöztem. 2012-ig elvégeztem a Kőbányai Zenei Stúdiót emelt szinten, ahol olyan muzsikusoktól tanulhattam mint Kormos Janó, Tornóczky Ferenc, Babos Gyula, Fekete-Kovács Kornél, valamint Esze Jenő. Jelenleg professzionális zenészként tevékenykedem több buli és rendezvény zenekarban a jazz műfajtól elindulva a rock 'n' rollon át egészen az elektronikus zenéig. A színpadi zenélésen kívül még foglalkozom zeneszerzéssel, hangszereléssel, illetve zeneoktatással. A 2plusz1 Party és Esküvő zenekar csapatával 2014 májusa óta zenélünk együtt, nagyon jó hangulatú bulikat szoktunk csinálni :)


2017 Augusztus 16. | 549
-->